arienne schakelaar

Stenen hebben altijd mijn aandacht gehad, stenen die ik op het strand of in de natuur vond. Waar komt de steen vandaan en wat voor reis heeft de steen al afgelegd. Maar ook stenen beelden en de architectuur van oude gebouwen trekken mijn aandacht.

Vanaf 2016 ben ik begonnen met beeldhouwen. Het werken met stenen, die al miljoen jaren oud zijn, vind ik erg fascinerend. Elke steen is voor mij een nieuwe uitdaging, wat gaat de steen doen. De ene keer werk ik vanuit een beeld, wat ik in mijn hoofd heb en in grote lijnen heb uitgetekend. De andere keer volg ik de vorm van de steen, en ga vanuit die vorm verder werken. En zo nu en dan werk ik vanuit een opdracht.

Tijdens het beeldhouwen kan het voorkomen dat de steen breekt, of dat er een hard stuk in zit, waar ik om heen moet hakken of vijlen. Ook kunnen er breuklijnen in de steen zitten, waar ik rekening mee moet houden. Hierdoor moet ik soms mijn idee aanpassen. Dit proces maakt voor mij het beeldhouwen bijzonder. Het laatste onderdeel van het beeldhouwen is polijsten. Door het polijsten komen de kleuren, de lijnen en de patronen van de steen naar voren, dit blijft voor mij altijd een bijzonder moment, want dan wordt pas zichtbaar hoe het beeld daadwerkelijk wordt.

Ik werk met verschillende soorten steen zoals, speksteen, albast en serpentijn.

Mocht u interesse hebben in één van mijn beelden, kunt u contact met mij opnemen.

Ariënne Schakelaar